kompresor Technique

  A kompresor vetme vidë vidë te lidhur me të dy ose më shumë yll-tjetrës. Vidë dhe rrotë yll mund të klasifikohen sipas formës së tyre cilindrike (c) dhe planare (P). Të dy llojet mund të përbëhet nga katër llojet e kompresor vetme vidë: tipit PC, tipit PP, CP dhe KP. CP është lloji më i zakonshëm që përdoret. 
       (a) pc tipit (b) type PP (c) type CP (d) të tipit CC 

       CP-type single vidë kompresor: 
       CP-type kompresor vetme vidë përbëhet nga një vidë cilindrike 4 dhe konfiguracionit dy planare simetrik yll rrotës qe perbehet nga 2 palë Meshing çift, të montuar në strehim 1. vidë vidë automat shasi kavitet (8 cilindër) dhe sipërfaqja e sipërme e yllit dhëmbëve përbëjnë volumin e punës. Në operacion, fuqia për të vidhos bosht 5, rrotullimi i vidhos nxitur nga timon yll. Gazit nga dhoma e thithjes ne vidë çarë 7, pas një cilindër i ngjeshur ajër në shkarkimit shkarkohet nga shkarkimit dhomës 3 deri ne 6. Në vrimë zorrë e lëngshme e shkarkimit është e hapur, vaj, ujë ose ftohje të lëngshme të injektuar në volumin e punës për vulosjes, ftohjes dhe lubrifikimit. Vidë zakonisht ka gjashtë grooves, secila rrotë yll ndan atë në hapësirat e sipërme dhe të poshtme, secili të zbatojë konsum, compression, punë shter. Që ka dy Rotacioni vidë yll, prodhon 12 për ciklin compression, dhe për këtë arsye ekuivalentin e një gjashtë-cilindër të dyfishtë-vepruar kompresor pistoni. WhatsApp Online Chat !