компресор техника

  А една завртка завртка компресорот може да се активира со две или повеќе ѕвездесто тркало. Завртки и ѕвезда тркало може да се класифицираат според нивната цилиндрична форма (C) и рамни (P). Двата типа може да се состои од четири видови на една завртка компресор тип компјутер, тип на ПП, CP и КЗ. CP е еден од најчесто користените тип. 
       (а) PC-тип (б) типот PP (в) вид CP (d) Вид на CC 

       CP-тип една завртка компресор: 
       CP-тип една завртка компресор се состои од цилиндрична завртка 4 и конфигурација ѕвезда тркало два симетрични рамнински која се состои од 2 пар на meshing пар, монтирани во рамките на домување 1. завртка завртка слот шасијата шуплината (8 цилиндар) а на врвот површината на забот ѕвезда сочинуваат работната волумен. Во операцијата, на власта на завртката вратило 5, ротација на завртката управувано од ѕвездата тркалото. Гас од вшмукување комора во завртката слот 7, по компримиран воздух цилиндар на издувните гасови се испуштаат од комората празнење 3 преку 6. На дупка обвивка течни испуштање е отворена, масло, вода или течност за ладење се вбризгува во работен волумен на , за запечатување, ладење и подмачкување. Завртки обично има шест бразди, секоја ѕвезда тркала дели во горниот и долниот простори, секоја спроведување доза, компресија, издувните работа. Бидејќи постојат две ротација завртка ѕвезда тркала произведува 12 на компресија циклус, а со тоа е еднакво на шест-цилиндричен компресор двојно дејство клипот. WhatsApp Online Chat !